Kansalaiset kyllästyivät pääministeriin

Martti, 59, katsoi bensapumpun näytöllä juoksevaa numerosarjaa. Alarivissä juoksivat eurot tiuhempaan kuin koskaan ennen, litrahinta hipoi ennätyksiä. Martti odotteli kuitin ja vääntäytyi autoon.

Pelkääjän paikalla istuva Repa, 54, totesi bensan hinnassa olevan yli puolet veroa, eli poliitikkojen päätös. Martti yritti olla ajattelematta tililtä huvennutta rahasummaa.

– Pääministeri vatkaa persettään kännivideoissa ihan köyhälle kansalle vittuillakseen, kansa on kerta kaikkiaan kyllästynyt tähän pääministeriin, Repa julisti.

– Niin kai se on, tyytyi Martti vastaamaan.

– Ja saatana kun ei täälläkään ole parkkipaikkoja. Menis noikin himaan.

– Hallitus on pihalla kun talipallo eikä jengillä ole enää varaa ensi talvena lämmittää. Ostetaan samalla rukkaset Tokmannilta.

Repa työnsi auton oven rivakasti auki ja oli osua autojen väliin työnnettyyn ostoskärryyn.

– Kato nyt vähän mihin sä sitä kärryä työntelet, mesoi Repa rouvalle, joka peruutti kärryn pois väliköstä.

Vanhempi rouva katseli tiukkana ohi pujottelevaa Repaa, mutta ei sanonut sanaakaan.

– Kukahan noillekin opettais käytöstapoja, sanoi Repa miesten harppoessa kohti Lidlin sisäänkäyntiä.

– Ja näitsä mihin mersunlinttaan se niitää jauhelihojaan oli kärräämässä.

Miehet päättivät jäädä ostosten päälle kahville kauppakeskukseen.

– Jumalauta, suodatintsufe maksaa kaks ja puol euroo! Sillä olis ennen saanut lounaan, valitteli Martti pöytään istuessaan.

– Verot ne siinäkin. On arvonlisäveroa ja sitä ja tätä veroa. Ei tolle kuppilanpitäjälle mitään jää. Silläkin on ympäristömaksut ja mitkä lie jätevesimaksut. Koko ajan tulee hallitukselta lisää. Mut se on just niiden juoni, ei köyhä kansa vittuile, kun se joutuu keskittyy etsii halpaa skruudista ja keräämään risuja, että saisi kämppään lapsille lämpöä.

– Kaukolämpökin maksaa koko ajan enemmän. Ostin pitkästä aikaa partahöylän, ei mene sähköä siihenkään sitten, totesi Martti Repan silminnähden kiihtyessä omista ajatuksistaan.

– Ja ryssät hyökkää Ukrainaan, niin se nostaa saatana jo Suomen korvesta haettavan kakkosnelosenkin hintaa, miten muka!

Martti lisäsi vielä yhden sokeripalan kahviinsa ja hymähti sokeripalojen ihan varmasti maksavan kohta erikseen.

Repa korotti ääntään kuin olisi halunnut muidenkin kuulevan.

– Pääministeri pyörii dokaamassa ja ties mitä jonkun saatana juutuubiporukan kanssa. Siellä on ne töröhuulet tissit pystyssä jossain virka-asunnoissa sun muuta. Uniperit menee konkkaan ja veronmaksaja maksaa. Pääministeri hilluu jossain perkeleen viherkommarien festareilla!

Martti katseli ympärilleen. Kaksi viereisessä pöydässä istuvaa nuorempaa naishenkilöä vaikuttivat vaivaantuvan Repan julistuksesta. Toinen naisista nojasi tuolissaan taakse, heilautti vaaleita pitkiä hiuksiaan ja laukaisi kuuluvalla äänellä:

– Samaa on Seiskasta luettu. Ja lisäksi pääministeri on vehtaillut popparin kanssa umpijurrissa Teatterin Vipissä.

Toinen naisista purskahti äänekkääseen nauruun. Repa ei oikein osannut tulkita keskusteluun osallistuneiden naisten kantoja. Hän kääntyi tuollillaan naisia kohti ja hymyili.

Martti tiesi, että nyt ei ehkä hyvää seuraa. Hän alkoi liikehtiä lähteäkseen. Repa sen sijaan kääntyi naisten puoleen ja jatkoi tarinointiaan:

– Jengi äänestää viherkommareita hallitukseen ja tätä ne saa. Kaikki maksaa niin saatanasti siksi että joku perkeleen varpunen saattaa tuhannen vuoden päästä kuolla jossain Kongossa. Täällä ei ole varaa kohta edes ajaa duuniin. Poliitikoista on tullut pelkkiä kusettajia. Kaikista.

Toinen naisista katsoi vakavana Repaa.

– No ei kai se ilmaston lämpeneminen ihan suomalaisten poliitikkojen vika ole, pitäis kai sunkin se tajuta.

Repa katseli hölmistyneenä naista.

– En tiedä sun elintavoista, mutta lihansyönti, hiilenpoltto ja polttomoottorit aiheuttaa ilmaston lämpenemistä, joka muuttaa osan maapallosta asumiskelvottomaksi. Miljoonat ihmiset vyöryvät ilmastopakolaisina tänne pohjoiseen. Sitä et varmaan toivo.

Martti köhäisi ja naputti autonavaimella pöytää.

Repa tuijotti silmät sirrillä naista.

– Jep. Mee ostaa Alkosta kalliimpaa luomuviiniä ja laita tosta video instaan, sähisi Repa kiihtyneenä.

– Saatan muuten laittaakin, kyllä tällä naamalla sen kehtaa tehdä. Toinen naisista räjähti käkättävään nauruun:

– Vittu mikä buumeri!

Martti talutti Repaa hihasta pois kahvilasta. Repa paineli vauhdilla ovesta ulos ja pysähtyi. Sytytti selvästi tärisevin sormin malboron ja katseli lasiovien läpi kahvilan suuntaan.

– Vittu mitä kommareita. Varmaan pääministerin kavereita. Vittu jos olis jätkiä niin vetäisin niin turpaan. Samassa naiset astelivat ohi lanteitaan korostavasti keikuttaen.

– Heido händsam, vilkutteli vaalea ohimennessään. Repa katseli muualle. Martti seurasi kun naiset nousivat mustaan Range Roveriin.

– Tossa näit mitä tää nykyään on. Me ollaan kusessa, Mara.

– No en tiiä, vastasi Martti. Autolle kävellessään pohti pitäisikö talvirenkaissakin olla leveämmät takavanteet. Ne pitäisi varmaan tilata, koska toimitusajat on nykyään ihan järkyttäviä.

Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s