Maski on eduksi

Kulkutautipandemia on täällä peräkylillä juuri nyt kuten muutkin maailmanpolitiikan mediasensaatiot. Eli ei juurikaan koske normaalia härmäläistä alkossa- ja mökilläkäyvää, mutta antaa ajankohtaismedioille viisastelemisen aihetta ja on mitä mainioin puheen- ja tehoilunaihe varsinkin jos on esiinnyttävä yhteiskunnallisesti valveutuneena henkilönä.

Hengityssuojain, eli tuttavallisemmin maski, on hallinnut kotimaista tautikeskustelua jo pitkään.

A-studiossa yrittävät toimittajat kysyä niin suoraan kuin osaavat, että pitääkö tai kannattaako maskia käyttää. Asiaan liittyvien viranhaltijoiden, sen enempää kuin vastuussa olevien poliitikkojen vastauksista ei saa mitään selvää.

Tavallisten ihmisten äänenkannattaja ja fiilispohjalta määriteltyjen faktojen aarreaitta Facebook on turvoksissa erilaisia aggressiivis-poliittisia kannanottoja, käyriä ja videonpätkiä. Siellä on sitä paljon kaivattua monimuotoisuutta. Yhteisöllisyyttä vähemmän.

Mutta jos ihan järjellä ryhtyy ajattelemaan, niin S-marketin muovitötteröstä karjalanpiirakoita valikoivasti onkivalla taudinkantajalla olisi ihan hyvä olla jonkinlainen pärskesuojain leipäläven ja leivonnaisten välissä. Itsellä ei tietysti tarvitse olla, koska ei ole mitään tautejakaan.

Itsehän sitä osaa olla, mutta kun on niin hirmu liian paljon näitä, jotka eivät osaa, piittaa, ymmärrä, tiedä eivätkä halua.

Marketissa ja Zalandon noutopisteissä on pompittava pois henkilöiden vaara-alueilta, mutta kun vedetään tukka kikkaralle ja hajua kainaloon, niin tilanne toki muuttuu.

Pari drinkkiä alle ja hössötys muuttuu hiukan kukkahattuiluksi ja siinähän tulee -meiningiksi. Saatana ihan tavallinen kausiflunssa. Eikä se nuorilla ole vaarallinen eikä sitä virusta saa kuin joku miljoonas vai tuhanneosa.

Emme anna viruspelolle siis valtaa. Sen sijaan on ehkä syytä olla huolissaan kasvavien testausmäärien lisätessä tunnistettujen tartuntojen määrää. Kevät on koittanut rajoitusten lievennyttyä myös monille elämän tarkoituksen kreikkalaisesta kahden tähden hotellista löytäneelle sekä matkustuskieltoihin sosiaalisen statuksensa tilapäisesti menettäneelle.

Kun on koko kevät tehty remonttia etätöiden mahdollistamana kotona ja mökillä, pilattu loma jossain fiskarseissa ja huonoissa ravintoloissa, niin pakkohan se on päästä Euroopan metropoleihin kokemaan sukulaissieluisuutta välittömien ja tyylikkäiden eurooppalaisten kanssa. Jotka voivat mennä itse itseään komentaen ostamaan pullon viinaa vaikka tiistain ja keskiviikon välisenä yönä herättyään puoli neljältä.

Mutta vakavasti ottaen, nyt on hyvä olla huolissaan ja varovainen. Kuntavaalitkin tulossa ja nyt jos antaa pikkusormen kevään kokemuksista ja kannatusluvuista haltioituneelle hallitukselle, niin tulee niin kiilusilmäistä kyytiä, että ette ole ennen nähneet.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitostakin on kyykytetty niin monin eri tavoin, että siellä ei tulla jättämään mitään sattuman varaan. Toivottavasti luoja kuitenkin suo, ettei Huoltovarmuuskeskuksen tarvitse olla asian kanssa missään tekemisissä.

Onhan siitä maskista hyötyäkin. Monelle kaikki mikä peittää on eduksi. Tinderiäkin ajatellen. Peltipoliisin välähtäessä voi päästää ilmoille tukahdetun naurun, koska tunnistamaton kuljettaja ei saa sakkoja.

Ja mikäli hengityssuojaimen käyttämisellä säästymme hysteeriseltä hallintoriepottelulta ja kaiken vallan keskittämiseltä muutaman ministerin kouriin, niin pidän metrossa vaikka avaruuspukua.Normaali

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s